Перфектната баня – как да я реализираме

В разгара на лятото банята се превръща в спасението ни от жегите. Хладния душ ни носи неописуема наслада, а удоволствието от свежестта наистина ни кара да се отърсим от напрежението и подутите от жегите нозе. За да се радваме на тези дребни ежедневни удоволствия обаче е важно да сме безкомпромисни по отношение на оборудването и обзавеждането на банята. Като място, символизиращо уединение и освежаваща хигиена е напълно логично да изискаме от търговци и производители най-доброто, което могат да ни предложат. Изграждането на красива и функционална баня всъщност не винаги изисква твърде много средства. Душ кабините например са една ефективна и практична потребност, която реално не изисква кой знае каква инвестиция, а освен това подпръжката ѝ не изисква някакви феноменални усилия и скъпи препарати. За да заложите на този детайл в банята е добре да сте наясно с няколко специфични детайла.

Квадратура на банята

Душ кабините по правило са сред най-адаптивните варианти за оборудване на бани. Колкото лесно се аранжират по-големи площи толкова ефективни са кабините и за ограничени пространства. Ролята на правилно избрания размер душ кабина е да се осигури достатъчно място за премиване и ползване на другите кътове като тоалетна и умивалник.

Недостатъците на фокус

Колкото и много да са предимствата на душ кабините е добре да сте запознати  и с техните https://www.mebeliarena.bg/баня-тоалетна/душ-кабини-и-параванинедостатъци. Реално те касаят до известна степен монтажа и правилното място за позициониране, но все пак ги отчитаме като недостатъци, за да можете да ги вземете предвид при покупка:

  • Редовно почистване. Неправилния наклон на коритото може да задържа влага, което да бъде предпоставка за поява на мухъл и плесен;
  • Тясно пространство за по-едри хора. Притеснително е да сте високи 190 – 200 сантиметра и да се налага да се поберете в кабина 90/90. Решението е или по-голяма баня или кабина с по-големи габарити;
  • Максимално затворените кабини крият риск от неправилно вентилиране и поява на микроби по лайсните и фугите.

Ако вземете под внимание и негативите то определено ще можете да стигнете до правилния подбор на кабина по ваш вкус.