Иновации при уредите за дървообработка – електрически рендета

Налага ли се да бъде изравняван дървен детайл, то най-често ползваните инструменти за тази цел са именно рендетата. Този тип инструменти са широко разпространени във всяка работилница или цех за мебели, но днес искаме да ви представим не ръчните такива, които изискват доста усилия при ползване, а тези, които са електрически и в пъти улесняват работата на дърводелците. Само за справка ще ви насочим към многообразието от модели електрически рендета, които се предлагат от онлайн магазин Ташев Галвинг за да можете да си изберете уред, който да спомогне за бързото решаване и на вашите професионални или любителски потребности.

Какво представляват и за какво се ползват електрическите рендета

Най-общо казано това са уреди, които служат за дървообработка. С рендето можете да отнемате част от дървената повърхност, да правите улеи, да заглаждате ръбове и всякакви други действия, които са свързани с технологията рендосване. На практика електрическото ренде е като ръчното, но тук се работи с автоматизиран режим, който спестява много време и физически усилия на оператора. Всички електрически уреди да рендосване работят на един и същ принцип – имат вал с ножове, които се въртят на много високи обороти и по този начин постигат прецизност и точност при извършването на операцията. Разнообразни са параметрите и характеристиките на електрическите рендета, което всъщност е и причината за това огромно многообразие, което се предлага в момента на пазара.

Препоръчително е, когато търсите да закупите такъв инструмент да се запознаете с неговите особености, както и предложенията в търговската мрежа. Освен, че се отличават като бранд имайте предвид и това, че този тип рендета могат да бъдат статични или портативни, което също има отношение към вашата ежедневна работа. А това, което можете да правите с електрическото ренде е свързано с детайлната обработка както на големи така и на по-малки елементи:Ренде Bosch акумулаторно

 • Рендосване на дъски с всякакви размери;
 • Направа на улеи и фаски;
 • Заглаждане на повърхности;
 • Оформяне на ъгли и всякакви други действия, които са свързани с отнемането на част от материала от основния детайл.

Не подценявайте начина на работа с електрическото ренде, тъй като от това зависи вашата безопасност. Не махайте защитния капак, който предпазва ръцете ви от нараняване. Работните ножове са изключително остри и инциденти не са изключени, ако не спазвате точните  инструкции за безопасна експлоатация.

Видове електрически рендета и преимуществата им

Улеснението при работата в дърводелските цехове или домашната работилница е огромно, тъй като се оптимизират физическите усилия, които полагате при обработката на дървените елементи. В зависимост от това до каква степен бихте могли да натоварвате рендетата те се делят на:

 • Професионални
 • Полупрофесиоанални.

Логично е първите да са по-висока класа и наистина да имат възможността да служат безупречно, независимо от натоварването, на което ги подлагате. Те са специфични и са ориентирани към повече мощ,производителност и безпрецедентна точност.

Независимо от това на какъв вариант електрическо ренде ще заложите няма как да не отбележим ползите от тяхното приложение:

 • Не се налага да използвате голяма сила и натиск за да се обработи елемента
 • Работи изключително прецизно, което освен като ренде автоматично го превръща и в калибриращ инструмент;
 • Лесно обработвате всякакви видове дъски и материали без трудности;
 • Спестявате време за обработката;
 • Регулирате работата на рендето според нуждите си;
 • Повишавате производителността си, което е много важно в бизнесите, при които се търси бързина и прецизност при работата;
 • Леки и удобни са за маневриране и насочване в желаната посока.

Разбира се, не е без значение на какъв тип електрическо ренде ще възложите обработката на дървените елементи. В каталога на Ташев Галвинг можете да се запознаете както с водещите производители на такива инструменти както  и видовете, които се захранват с кабел или акумулаторна батерия.