Готварски печки – основни принципи за избор

Най-използвания от столетия готварски уред е печката. Изключително приятно ни е днес да си говорим за съвременните модели, които са толкова усъвършенствани, че можем безусловно да им се доверим. Избора измежду предлаганите на пазара готварски печки може да се окаже труден, защото клиентите наистина не успяват да се фокусират само върху един модел. Като основен кухненски помощник е важно печката наистина да бъде най-добрата, от която се нуждае зоната за готвене. Но кои са основните изисквания, върху които е добри да акцентирате за да не допуснете каквито и да било компромиси  инвестирането в такъв съществен инструмент?

Основни насоки

Това е уред, без който не си представяме да организираме и осъществим своите кулинарни идеи. Няма никакво съмнение, че на печката възлагаме приготвянето ва вкусни супи, печене на сладкиши или различни видове месо. Когато се избира нов електроуред с такава огромна значимост е важно да удовлетворите абсолютно всички точки, на които печката да отговори. А те са:Готварска печка

  • Енергиен клас

Днес все повече се говори за спестяване и минимални разходи за електроенергия. Целта е една и тя гласи, че новия уред за готвене следва да бъде оптимално икономичен;

  • Многофункционалност

Това е равносилно на удобство и множество възможности, които да извършвате едновременно с уреда. Една фурна може да пече, а в същото време два от котлоните да са заети с приготвянето на други гозби;

  • Удобства

Самопочистване, сензорен контрол; датчик за остатъчна температура, телескопични водачи на фурната и други съвременни решения са в състояние да допринесат за лекота при използване на уреда.

Предложенията в търговската мрежа наистина са многобройни така, че имате първите стъпки, от които да стартирате своето търсене.

Още малко за подбора на качествена печка

Готварските уреди става все по-технологично усъвършенствани. Тенденциите са насочени към модели за вграждане дори такива, които можете да контролирате чрез мобилно приложение от смартфна си. Когато избирате готварска печка винаги се водете от това на какво натоварване бихте подложили уреда в ежедневието си както това би дало отговор на различни въпроси относно:

  • Мощност;
  • Брой на котлоните;
  • Разнообразие от функции;
  • Какъв вид енергия използват – електричество, газ или са комбинирани;
  • Тип на технология на работа – плота е керамичен, индукционен или газов, а фурната може едновременно до приготвя различни видове печива.

Има много информация, която ще откриете относно подбора на такива кухненски уреди, но това, което следва да ви води са собствените ви нагласи и приоритети, които касаят бързото и качествено приготвяне на храна.