Съвети за избор на столче за хранене според годините

Когато детето ви започне да седи стабилно е време да потърсите столче за хранене. Бебето ви няма да може да похапва спокойно без закупуването му. Столчето за похапване е невероятен помощник на родителите. Raya Toys препоръчват да обърнете внимание на няколко важни фактора.

Имат ли значение годините при избора на столче за хранене

Годините на малчуганите са от значение при избора ви. Те започват да седят стабилно около 7 месечна възраст. Преценете дали ще закупите удобно място за хранене, което да използвате от момента когато бебето започне да е стабилно до около 6 годишна възраст или вторият вариант, да вземете още когато бебето се роди. Този вариант подходящ ако столчето е 2 в 1 в комбинация с шезлонг. Тогава на същата конструкция в началото поставяте шезлонга- подходящ от 0+ месеца и след 6ти месец поставяте столчето. 

На какво трябва да обърнем внимание 

Има различни видове и модели. Предлагаме ви няколко съвета:

  • Стабилност;

Подложката за детските крачета спомага по-стабилното седене на малчугана. Предпазните колани са абсолютно задължителни. Хубаво е седалката да бъде регулируема. При положение, че сте харесали модел с колела, проверете възможно ли е да се стопират. Повдигащите механизми също са от значение.

  • Материали на тапицерията;

Избирайте тапицерия, с възможност да почистване чрез забърсване.

  • Форма на таблата;

Обърнете внимание на борда отстрани и има ли място за поставяне на чаши. Бебетата са леко некоординирани в началото и е възможно да обръщат чашите и купичките.

  • Регулиране на облегалката;

При тази възможност ще можете да оставите мъничето да си играе или спи в столчето. 

  • Сгъване

Тази опция спомага за лесната преносимост.

Материалът също е от значение.

  • Дървени;

Те са истинска класика. Стабилни, с високи крака, което ги прави изключително удобни. Регулират се на височина, изработени са от екологични материали, повечето могат да станат и на стандартен стол. 

Някой модели се използват в началото като шезлонг за новородено преминават през всички стадии като столче за хранене , по-късно за учене и накрая остават като стол за гости. 

  • Пластмасови;

Те са от най-разпространените видове. Стандартните се почистват лесно, удобни са и са леки. Регулират се според височината и теглото на малчугана.

  • Мултифункционални;

Тези столчета за хранене могат да бъдат изработени и от двата материала. Разликата е в това, че могат да се преобразен в нормален стол за маса или дори в плот за игри и рисуване.

Съвети от Raya Toys при избора на марка

Качеството при избора на детско столче за хранене е важно. Все пак в него поставяте детето си! Не гледайте само външният вид, използвайте малко от свободното си време за да проучите. 

Raya Toys може да предложи видове и модели на утвърдени производители столчета за хранене. Предимството на онлайн магазина е закупуването без излишни разходки. Имате опция да върнете покупката в 14 дневен срок, ако решите, че не е подходяща за вашето дете. Огромният избор ще ви позволи замяна на продукта. Посетете сайта на Raya Toys още сега!