Грижите, които се полагат за меките настилки и тапицерии

почистване на мека мебелПредимствата, които ни предоставят euroclear.bg за почистване на тапицерия и меки настилки са полезни за нас. Ако не ги почиствате можете да предизвикате алергии, които при много хора се получават точно поради тази причина, че не почистват дома си. Нека те се погрижат за вашия дом или офис при почистване на меки настилки и тапицерии.

Грижите, които се полагат при почистване

Хората, които имат мека подова настилка знаят, колко трудно и често трябва да се чисти. Но нашите уреди, с които почистваме не вършат толкова добра работа. За това може да се извика професионален екип, които може да се погрижи с дълбоко почистване и няма да повредят на тях. Почистванията, които се извършват са:

  • качество – професионалната намеса винаги е била плюс, защото разполага с професионално оборудвания, специализирани препарари и опит;
  • издръжливост – те ще се постараят за дълготрайия ефект, който са предали още в началото. Те знаят как да изчистят видове тапицерия или видове меки настилки без да се повредят;
  • оборудване – те разполагат с специализирани препарати и средства за почистване, те могат да премахнат много трудни петна и мръсотия;
  • здравословна среда – екипа, ще се погрижи да махне всякакви видове прашинки, паяжини, мухъл и други замърсявания.

Това се прави при почистване на мека подова настилка. Почистването по принцип е нужно да се прави редовно, за да не усложнява почистването по-късно.

Кога да почистваме подовите настилки

Почистването на настилката зависи от колко е замърсена и какъв тип е тя. Ето и видовете настилки и тяхното почистване:

  • килими – за тях е нужно ежедневно почистване с прахосмукачка ако имате животинче или сте с повече хора в пространството. Дейността при пране на килими не е голяма, тя може да се извършва на 6 или 12 месеца, зависи от замърсяванията;
  • плочки и ламинат – за там се изисква седмично или ежедневно почистване с прахосмукачка, моп или стирка;
  • дървен под – изисква се да се минава с прахосмукачка или метла, а при по-интензивно почистване се препоръчва специални препарати, които са само за дърво.

Това са някои от подовите настилки, които трябва да се почистват по този начин. Осигурете здравословен начин на живот във вашия дом.

Условия при процеса на почистване

Всяка една настилка е направена от различен вид материал, която трябва да се почисти с различен вид препарат. За да се започне почистването, професионалистите трябва да огледат мястото, за да преценят какви средства и материали ще са им нужни при почистването. След като са огледали обекта те почват да си вършат работата и почват с дълботото почистване. 

Доверете се на професионалисти и няма да съжалявате с избора си. Те ще се погрижат за чистотата на жилището или обекта.