Модели кухни и техните предимства

Според експерти кухненските мебели биват шест основни вида. Разбира се не всички са масово използвани поради това, че потребителите залагат на по-традиционните и функционални продукти. Това разделение се базира на разположението на кухненските елементи в мястото, отредено за приготвяне на храната и нейното консумиране. Обикновено в съвременното българско домакинство кухнята и трапезарията са в едно помещение, което на практика улеснява домакинята в сервирането на вече готовата храна. Най популярни са едноредовите кухни, които още можем да срещнем и като стандартни, готови модели. На практика те заемат една от стените в помещението като по този начин дават свобода да разположите срещу нея трапезната маса  и столове. Компактна и доста комфортна тази кухня на практика е един от най-изгодните продукти от типа кухненски мебели.ъглова кухня

Освен тях на пазара се предлага и двуредови модели, като тук идеята е да се оформи тясното но дълго пространство обособено по-скоро като кухненски бокс. В този си вариант кухнята няма как да бъде комбинирана с трапезария, поради тесните си размери. Такива продукти по принцип се произвеждат по поръчка, което на практика ги прави по-скъпи като предложения. На трето място ще поставим модела островни кухни. Те са изключително модерно решение за домове, в които помещенията са просторни и разполагат с достатъчно площ за да оперирате напълно спокойно и без да бъдете притеснявани от пространството. Често и островът играе роля на трапезната маса, около която се събират членовете на семейството за да консумират приготвената храна. Други доста разпространен продукт са ъгловите или още наричани L-кухни. Те са характерни за стандартни помещения, при които можете да оформите прекрасен кухненски ъгъл, който да е особено практичен и доста функционален. Последните и не толкова често срещани мебели за обзавеждане на кухня са U и G кухни. Те се прилагат за по-нестандартни като параметри помещения и честно казано не са от най-добрите решения. Много домакини, които са заложили на такива продукти споделят, че се чувстват притиснати от шкафове и чекмеджета и нямат никаква свобода за движения.

За да изберете най-подходящата кухня за вашия дом е добре да се съобразите със спецификата на пространството,с което разполагате. В крайна сметка това ще определи нейната форма и елементи. Възможно е кухнята да не е толкова голяма като мебел, но пък да е функционална и много практична. Идеята на кухнята е да ви даде възможност да творите и да създавате красиви и вкусни ястия. Затова не пропускайте най-новите предложения за креативни и модерни кухни от Мебели 1.