Актуални модни тенденции в домашния интериор

Отпечатъка на модата не се изразява единствено в облеклото и аксесоарите. Съвременното обзавеждане несъмнено е повлияно от тенденциите, които интериорните дизайнери стриктно следват по отношение на модния тренд. Тук основните акценти са към цветовете и линиите, особено когато става въпрос за мебели като дивани, фотьойли и канапета. Смяната на обзавеждането може да е провокирано не само от това, че използваните до този момент са амортизирани. Друга причина може да са иновациите и по-ефективното решение за интериора у дома. И за да сте в крак с модата в обзавеждането е време да вземете нещата в свои ръце. Първото, което е нужно да направите е да се запознаете с тенденциите и акцентите в световен мащаб. Флорални принтове, заоблени форми, ярки цветове са детайла, който винаги привлича вниманието. Облечени в такъв стил дивани и друг тип мека мебел определено внасят колоритност и свежест в интериора.interior-meka-mebel-leni-stil

Новостите в мебелното производство са насочени към овали, извивките на канапетата и диваните са доста изчистени от остри ръбове и прави линии. Когато става въпрос за нова и модерна мебел съвременните интериорни дизайнери наблягат на винтиж стила, при който именно овала е този, който придава лежерност и естетика. Друг атрактивен момент са флоралните детайли. Независимо дали подлакътниците или възглавниците на меката мебел ще бъдат в такъв принт е важно да разнообразите традиционната монотонност именно с такъв ексцентричен и моден детайл.

Що се отнася до това какви са предпочитаните материи, с които се обличат диваните едни от най-предпочитаните са тези, които създават невероятно усещане при допир. Кадифе, памук, лен или тяхното съчетаване са материите, които никога няма да излязат от мода. Богатите багри и възможности, които предлагат тези текстури наистина превръщат и най-невзрачното пространство в модел, готов да бъде показан в стилно интериорно модно списание. Има тенденции, които никога няма да изгубят своето място на модната стъбличка. Следвайте своя собствен усет и създайте интериор обсипан с финес и лукс.