С носталгия към красивите местенца в Борисовата градина – оазис в сърцето на столицата

С основание един от най-красивите и големи паркове в София Борисовата градина е известен под прозвището оазиса на столицата ни. Въпреки, че много малка част от този парк остава за ползване от столичани  и гостите на столицата ни е необяснимо защо толкова години не се полагат грижи за опазването и поддръжката на това невероятно място в сърцето на София. А наистина има очарователни кътчета, където желаещите да се докоснат до природата могат да го направят. Това, което ще усетите, когато направите няколко крачки сред природата е чистия въздух. разходката край река Новачица наистина ще ви накара да забравите, че сте в прашната и мръсна София и ще усетите един невероятен свеж въздух, който се носи сред дърветата и ромона на водата.къщичката на баба Ягая

Никак не са малко безобразията на управниците, които всячески се опитват да унищожат последното свежо местенце в столицата ни. До колко успешно обаче будни граждани и медии успява да стопират проекти като нов автомобилен път и други, които уж подобряват инфраструктурата и задръстванията в града.

Ако тръгнете по любимите за разходки и почивка места на софиянци в Борисовата градина наистина ще усетите, че тук живота е спрял. На полянките с беседки си почиват двойка възрастни хора. Наблизо има дървета, на които се забелязват забодени пирони. Оказва се, че има много хора които идват тук да спортуват и закачат връхните си дрехи на тях. Дъновистите пък провеждат сутрин своя паневритмия и черпят енергия от това невероятно спокойно място. Вървейки навътре стигате до къщичката на баба Яга. За жалост не е останал кой знае какво от нея, но пък спомена, който предизвиква наистина ни връща към детството. Още едно невероятно място, което тъне в забвение са полянката където се издигаше приказния дървен замък на майстор Рачо Ангелов. Няма и помен от мястото, което помнят софиянци. Клошри са го превърнали в свърталище за алкохолните си подвизи. А върху остатъците от мебели – спални чували, бутилки и полупразни буркани са картинката, която ще ви накара да извърнете поглед и да се замислите върху поразиите, които самите ние нанасяме на този красив парк.