Какво представляват перфораторите и къде намират приложение

перфораторПри всяка строително ремонтна дейност има особено значение какъв вид машини и инструменти ще бъдат използвани. Мероприятия, които са свързани с къртене, отлепване на стари плочки както и пробиване на бетон, тухла и други твърди повърхности изисква употребата на перфоратор. Това е една от универсалните и най-често използвани машини, благодарение на които бързо и ефективно се премахват стари облицовки и се осигурява поле за работа при следващите ремонтни дейности. Специалисти споделят, че нито един строеж или обект, при който се налага ремонт няма как да бъде използвана тази машина. Мощен и функционален уред, който спестява усилия, време и разходи на предприемачите.

Един уред заместващ много други

Разбира се, че има и други решения, които биха намерили приложение в работата при извършване на такива операции. За къртене, чупене, пробиване и разбиване на големи каменни блокове могат да се използват дрелки, ъглошлайфи, чукове, къртачи, но всъщност всичко, което изброените машини могат да предложат като дейност ще бъде свършено от перфоратора.

Един уред, който де факто замества използването на редица други. Разбираемо е защо има такъв голям интерес към перфораторите. Те са идеалния изход от това да:

 • Харчите излишни пари за много уреди;
 • Да се чудите къде да съхранявате всички онези пособия, които са нужни за ежедневната ви работа;
 • Разполагате с необходимото за да се справите успешно с множество операции, независимо от естеството и сложността на ремонта.

Абсолютно сигурно е, че перфораторите са необходимост, в която е добре да инвестирате особено в случай, че се занимавате професионално със строителство, ремонт или довършителни работи. Машините са едни от най-полезните и при търсене на оперативен метод за решаване на всякакви казуси определящо е това, че именно перфоратора ще ви предостави нужния ресурс от действия.

Как работи

Питате ли се от какво се състои машината и каква е ролята ѝ за провеждането на съответните видове дейности в строителството? Ако ви е интересно каква е конструкцията и начина на работа на този универсален уред то ще направим кратко представяне, което ще вдигне завесата на дезинформираност.

мощен перфораторПерфораторите са машини, които имат електрически мотор. Благодарение на пневматичния ударен механизъм те се отличават с огромната си мощ и сила. Може би ви е направило впечатление, че често споменаваме това, че става въпрос за универсален уред. Това е така, тъй като при всеки обект или строеж, независимо от мащабите бива използван именно такъв помощник, на който специалистите да разчитат. Дейностите, които могат да бъдат извършвани с такива машини са многобройни и това ги дефинира като необходими, универсални уреди.

Предлагат се два основни вида перфоратори:

 • С вертикален мотор. Подходящ е за всякакви демонтажни работи. Характеризира се с колянов механизъм, здрава конструкция и висока производителност;
 • С хоризонтален мотор. Предпочитани са заради по-ниското си тегло, което не надвишава 5 кг. Компактни са като размер и с тях се борави изключително лесно дори в места, които са с ограничен достъп. Въпреки, че основния корпус е изработен от пластмаса то това не бива да ви притеснява, тъй като е супер надеждна и здрава.

Възможности за избор

В онлайн магазина на Ташев Галвинг можете да откриете огромен избор от перфоратори, които да използвате както за професионалните си цели така и при провеждането на дребни битови ремонти. Критериите, които са решаващи за правилната инвестиция се отнасят до:

 • Според натоварването, на което ще натоварвате машината – професионален, полупрофесионален или битов перфоратор търсите;
 • Максимално тегло;
 • С пневматичен или електромеханичен ударен механизъм да бъде уреда;
 • Какъв да бъде вида на мотора – хоризонтален или вертикален;
 • С какви допълнителни пособия да бъде оборудван;
 • Предпочитания към начин на захранване – електрическо или акумулаторно;
 • Марка и модел;
 • Бюджет.

Всеки компонент е решаващ за това да се осигури ефективност и сигурно изпълнение на работата ви така, че бъдете оптимално критични и взискателни към машината, която ще изберете.