Защо абсорбатора е необходим в кухнята

Аспиратор за вгражданеАко преди десетилетия българската домакиня предпочиташе да готви на балкона като така си спестяваше редица главоболия с миризмата и влагата то нещата днес са навлезли в друго измерение. Пространството за готвене е в пъти по-иновативно и функционално организирано, уредите са дискретно позиционирани и дори най-минималистичната мебелировка се оказва невероятно атрактивна и благоприятна за използване. Едни от уредите, който се приема като задължителен и особено важен за уюта и комфорта в атмосферата е именно абсорбатора, но не кой да е, а този, който можете да вградите. Ето малко идеи тук https://www.mebeliarena.bg/уреди-за-вграждане/абсорбатори-за-вграждане.

Защо вграден абсорбатор

Стратегически това, което може да се окаже решаващо за организацията в интериора е това, че специалисти акцентират при възможност да използвате максимума от пространството и да вградите колкото се може повече уреди. Така кухнята ще изглежда наистина гладка и свежо подредена, без излишни елементи, които да се натрапват с присъствието си.

Хубавото на моделите абсорбатори за вграждане е това, че наистина са изключително тихи. Не само, че са създадени за безшумен режим на работа, но освен това вградени в обзавеждането, тавана или кухненския плот стават още по-дискретни, въпреки голямата си мощност. Вграждането си има своите безспорни предимства, които се дължат на:

  • Заемат до 20 % по-малко площ от стандартен уред;
  • Буквално се сливат с обстановката, тъй като изключително дискретни;
  • Не влияят на домашния комфорт, защото са безшумни.

Има ли разлика между аспиратор и абсорбатор

АспираторКакто можете да забележите в сайта на магазин Арена са представени както аспиратори така и абсорбатори за вграждане. Въпросът, който навярно си задавате в какво се състои разликата между двата типа уреди. На практика и двата варианта са предназначени да служат на домакинството като предоставят възможност за освежаване на въздуха и намаляване на количеството влага, която се освобождава при използването на готварските уреди.

При аспириращата техника се нуждаете от комин, към който да свържете уреда и така миризмата и влагата да могат да преминат в атмосферата. Характерно за този тип решения са достъпните цени и лесен монтаж, който едва ли ще затрудни дори хора без опит. Различието, което е характерно за абсорбаторите е  в това, че те не изискват наличие на комин в помещението. Използва се филтър с активен въглен, чиято роля е да пречисти въздуха и след това да го върне обратно в кухнята.

Дали да бъде вграден абсорбатор или аспиратор е въпрос на правилна преценка, тъй като се оказва, че поддържането на варианта с активен въглен изисква периодична подмяна, което е разход. Но пък при положение, че няма вариант за включване в коминната система то това е доста добра алтернатива за свеж и приятен въздух в кухнята.